Om klaverskolen

Klaverskolen.nu er en lille musikskole i København NV, hvor du kan få klaverundervisning, få hjælp til at blive klar til din musikeksamen, prøve eller koncert og lære at håndtere nervøsitet og præstationsangst.

I undervisningen arbejder vi med musikforståelse, nodelære, gehør, becifringer, teori, teknik, musikhistorie/-genrer og fortolkning af musikken i et omfang, der passer til dit niveau, dine interesser og individuelle mål.

Omdrejningspunktet i undervisningen er ALTID lyst, motivation og udviking – uanset om du er barn eller voksen, begynder eller øvet.

Praktiske anbefalinger

• Det er en fordel at have adgang til et klaver, så man kan øve imellem undervisningsgangene – men det er ikke et MUST.
  • Hvis du køber/lejer et klaver, er det en god idé at gå efter et akustisk klaver eller et el-klaver med vægtede tangenter, anslagsfølsomhed og fuld oktav (88 tangenter).
  • Det er mere effektivt at øve 5-10 min hver dagen end 1 time, lige inden man skal til undervisning.
  • Jo mere du øver, jo hurtigere bliver du god til at spille klaver – ligesom med alt andet. Men det er også vigtigt, at du øver på den rigtige måde. Når du går til klaver i Klaverskolen, lærer du, hvordan du kan blive din egen klaverlærer, så du også udvikler dig imellem undervisningsgangene.

Min baggrund

Henriette Larsen ejer og underviser på KlaverskolenJeg hedder Henriette Larsen og har spillet klaver siden jeg var 8 år. Jeg har selv modtaget masser af klaverundervisning i tidens løb – bl.a. hos klaverprofessor John Stonko, Emory University, Atlanta USA. Jeg er uddannet cand.mag. i musikvidenskab fra Københavns Universitet i 2004.

Da jeg var barn og ung deltog jeg i klaver- og musikkonkurrencer og
har siden spillet mange koncerter både som solist, akkompagnatør og som orkestermusiker.

Jeg har 25 års erfaring i at undervise i klaver og andre musikdiscipliner. På den baggrund har jeg udviklet en fleksibel undervisningsmetode, hvor jeg kombinerer det musikalske og klavertekniske med en anerkendende og motiverende tilgang til den enkelte elevs aktuelle niveau, personlighed, potentiale og udviklingsmuligheder.