Om klaverskolen

Klaverskolen.nu er en lille musikskole i København NV, hvor du kan få klaverundervisning, få hjælp til at blive klar til din musikeksamen, prøve eller koncert og lære at håndtere nervøsitet og præstationsangst.

I klaverundervisningen arbejder vi med musikforståelse, nodelære, gehør, becifringer, teori, musikhistorie/genrekendskab og fortolkning af musikken i et omfang, der passer til dit niveau, dine interesser og individuelle mål.

Omdrejningspunktet i undervisningen er ALTID lyst og motivation – uanset om du er barn eller voksen, begynder eller øvet.

Praktiske anbefalinger

• Det er en fordel at have adgang til et klaver, så man kan øve imellem undervisningsgangene – men det er ikke et MUST.
  • Hvis du køber/lejer et klaver, er det en god idé at gå efter et akustisk klaver eller et el-klaver med vægtede tangenter og mindst 5 oktaver.
  • Det er mere effektivt at øve 5-10 min hver dagen end 1 time, lige inden man skal til undervisning.
  • Jo mere du øver, jo hurtigere bliver du god til at spille klaver – ligesom med alt andet. Men det er også vigtigt, at du øver på den rigtige måde. Når du går til klaver, lærer du, hvordan du at blive din egen klaverlærer imellem undervisningsgangene.

Min baggrund

Henriette Larsen ejer og underviser på KlaverskolenJeg hedder Henriette Larsen og har spillet klaver siden jeg var 8 år. Jeg har selv modtaget masser af klaverundervisning i tidens løb – bl.a. hos klaverprofessor John Stonko, Emory University, Atlanta USA. Jeg er uddannet cand.mag. i musikvidenskab fra Københavns Universitet i 2004.

Da jeg var barn og ung deltog jeg i klaver- og musikkonkurrencer og
har siden spillet mange koncerter både som solist, akkompagnatør og som orkestermusiker.

Jeg har mere end 20 års erfaring i at undervise i klaver og andre musikdiscipliner. På den baggrund har jeg udviklet en fleksibel undervisningsmetode, hvor jeg kombinerer musikalske og klavertekniske færdigheder med en anerkendende og motiverende tilgang til den enkelte elevs aktuelle niveau, personlighed og udviklingsmuligheder.